Özgeçmiş

        Pınar Kobaş Sıçrar, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Doğuş Üniversitesi'nde başlayan işletme eğitimine ikinci sınıftan sonra A.B.D'de bulunan Troy State Üniversitesi'nde devam etti. İşletme okumak kendi tercihi değildi. Bu yüzden  2002'de  kendi hayalini gerçekleştirmek için yeniden A.B.D'ye gidip University of Bridgeport'ta akıl sağlığı danışmanlığı üzerine yüksek lisans yaptı. Öğrenciliği devam ederken iki sene lisans öğrencilerine “Kariyer Yönetimi” dersini verdi. 2005 senesinde Yale Üniversitesi’nde Peter Salovey’in Duygusal Zekâ Laboratuarında araştırma görevlisi olarak çalıştı. Ve burada öğrendiklerini Türkiye’de uygulayabilmek için 2007 senesinde Boğaziçi Üniversitesi'nden fon alınarak 10-13 yaşındaki çocukların duygusal zekâlarını geliştirmeye yönelik bir proje olan “Duygusal Okur Yazarlık Programı” projesinin hayata geçirilmesine öncülük etti. Yine aynı sene Doğuş Üniversitesi’nde Kariyer Planlama Merkezi’nin kurulması aşamasında pilot bir çalışma kapsamında beş ay boyunca üniversite öğrencilerine kariyer danışmanlığı hizmeti verdi. 

        Yüksek lisansını yaparken kendisinde Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olduğundan şüphelendi ve 26 yaşında tanıyı aldı. Mesleğe ilk başladığı günden itibaren DEHB tanısı almış danışanlarına daha fazla nasıl yardımcı olabilirim sorusunun cevabını aradı.  Bu arayışlar DEHB Koçluğu'nu Türkiye'ye getirmesine vesile oldu. Uzun yıllar DEHB Koçluğu’nun tanıtılması, alanda kabul görmesi için emek verdi. 2007-2012 yılları arasında PEDAM'da Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Prof. Dr. İlhan Yargıç ve Uzm. Dr. Turgut Kundakçı ile birlikte çalıştı; ailelere danışmanlık, ergen ve erişkinlere de psikolojik danışmanlık ve koçluk hizmetleri verdi. DEHB'le  çalışmak başka alanlarda da kendisini geliştirmesine yardımcı oldu ve DEHB'ne eşlik eden özel öğrenme güçlüğü, karşıt olma- karşı gelme bozukluğu, kaygı bozukluğu, depresyon, davranım bozukluğu, bipolar bozukluk ve bağımlılık gibi alanlarda da çalıştı. 

        Çok yoğun tempoda çalıştığı PEDAM onun için bir okul oldu. Fakat hala mesleki anlamda alet çantasında bir şeylerin eksikliğini hissediyordu. İlaç, danışmanlık ve koçluktan faydalanan danışanları çoktu ama bir de bu yöntemlerden fayda göremeyen bir grup vardı. Ve  bu sefer bu gruba nasıl yardımcı olabileceğinin peşine düştü. Fakat bu sırada iç sesini ve bedeninin verdiği uyarıları ciddiye almadığı için 2012 senesinde Tükenmişlik Sendromu'nun artık son evresinde olduğunu fark etti. Bu süreçte insanı zihin, beden ve ruh olarak ele alıp şifalandıran bütüncül yöntemlerle tanıştı. Hayatına bir anda homeopati, Bach Çiçekleri, Lichtwesen enerji ürünleri ve enerji çalışmaları girdi. Kısa bir sürede yaşam enerjisine yeniden kavuştu ve hayata kaldığı yerden ama farklı bir bakış açısıyla devam etmeye başladı.

        Bütün bu yaşadıkları mesleki anlamda da onu değiştirdi ve geliştirdi. Çok katı olan bilimsel tarafı esnedi. Şifaya giden yolun tek olmadığını, her danışanın ihtiyacı olan yolun farklı olabileceğini gördü. En güzeli de, birbirini dışlamadan bilimselliğin ve bütüncül yöntemlerin birlikte harmanlanabileceğini öğrendi. 

        Bildiklerini yazarak ve konuşarak daha geniş kitlelere anlatmayı hep çok sevdi. Kendi alanıyla ilgili uzun yıllar Popüler Psikiyatri dergisinde yazdıktan sonra bir süre anneoluncaanladim.com adlı web sitesinde yazıları yayınlandı. A.B.D'de DEHB ile ilgili yayınlanan  “365+1 ways to succeed with ADHD” ve "Inspirational ways to succeed with ADHD" kitaplarının ortak yazarlarındandır.  Bununla birlikte, 2014 sonbahar döneminde Okan Üniversitesi MYO'da "Kariyer ve Kişisel Gelişim" dersinde okutmanlık yaptı. Halen,  uzmanlığı olduğu konularda seminerler vermekte ve  söyleşilere konuşmacı olarak katılmaktadır.

        2014'ün Ocak ayında kendi işini kuran Pınar Kobaş, DEHB ve Tükenmişlik Sendromu'nun yanı sıra insanların kendi içlerindeki gücün farkına varıp potansiyellerini ortaya çıkartmalarına ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır. Ana dili Türkçe olmayanlarla İngilizce seans yapmaktadır.

Pınar Kobaş'ın Aldığı Eğitimler ve Katıldığı Bazı Enerji Çalışmaları

 

Aldığı Eğitimler

DEHB- Jonathan Goldin (A.B.D) 
Koçluk- College of Executive Coaching (A.B.D), Adler Central Europe (Türkiye)
DEHB Koçluğu Eğitimi- Jodi Sleeper-Triplett
Yaratıcı Drama- Yöret
Sınav Kaygısı Ölçüm ve Başetme Programı- Yöret
Kariyer Geliştirmede Test Dışı Teknikler- Doç.Dr. Fidan Korkut Owen
Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof.Dr. Hakan Türkçapar
Internet ve Bilgisiyar Bağımlılığı- Prof.Dr. Kültegin Ogel
Doğal Afetlerde Somatik Deneyimleme Uygulama Eğitimi-Bilgi Üniversitesi
Bilinçli Farkındalık Terapisi'ne Giriş- Prof.Dr.Kültegin Ogel
Çocuk Yogası Eğitmenliği- Derya Altunel
Dışa Vurumcu Sanat Terapisi- Michael Franklin, Jo McBride, Rina Büberoğlu
Travmada Sanat Terapisi Kullanımı- Cathy Malchiodi
Bach Çiçekleri- Aynur Salış
Lichtwesen İnceTitreşimli Enerjiler- Aynur Salış
Bedensel Farkındalık Terapisi (B-BAT)- Amanda Lundvik Gyllensten PhD, Hamiyet Yüce PhD 
Mindfulness Temelli Stresi Azaltma Programı- Dave Potter
Homeopati- Aynur Salış (2014- )

Katıldığı Enerji Çalışmaları

Touch of Oneness- Aynur Salış
Elohim ile Şifa Çalışması- Anneliese Obermann 
Ruhun Gücüyle İletişim- Aynur Salış
Yaratılış Işınına Uyumlanma- Aynur Salış
Duygularla Dans- Ayşe Eyüboğlu

Pınar Kobaş Sıçrar Uzm. Psikolojik Danışman