İş ve Yaşam Dengesi

İş ve Yaşam Dengesi

      İş-yaşam dengesi, çalışan bireyin iş ve özel hayatının uyumunu ifade etmekte ve  iş dünyasında gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Rekabetçi iş ortamında, iş bireyin hayatının merkezinde olmaya başlamış ve bunun sonucunda da birey kendi özel hayatındaki ihtiyaçlarını ve sorumluluklarını yerine getiremez olmuştur. Bunun sonucu olarak da tükenmişlik sendromu yaşayan bireylerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

      Tükenmişlik sendromu hem bireyin sağlığı için hem de ülke ekonomisi için ciddi bir tehdittir. Almanya'nın eski Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Ursula von der Leyen'in 2013 yılında yapmış olduğu bir açıklamaya göre 2011 yılında tükenmişlik sendromu yüzünden Almanya 59 milyon iş günü kaybetmiş ve bunun da ülke ekonomisine maliyeti yaklaşık olarak 6 milyar euro olmuştur.

      İş-Yaşam dengesinin çalışanlara, şirketlere ve topluma faydaları şöyle sıralanabilir :

  • Yaşam kalitesini arttırır.      
  • Akıl, ruh ve beden sağlığını geliştirir.       
  • Hem şirket içindeki, hem de toplumdaki huzuru arttırır.       
  • Verimlilik ve yaratıcılık artar,      
  • İşe devamsızlık azalır.       
  • Çalışan, kendine değer verildiğini hisseder.       
  • Şirkete bağlılığı arttırır.       
  • Çalışanların mutlu ve huzurlu olmasıyla bağlantılı olarak iş ortamında da pozitif enerji yaratır/arttırır.       
  • Çocukların sağlıklı yetiştirilmesi için önemlidir. Çünkü anne babası mutsuz ve huzursuz olan çocuklar da mutsuz ve huzursuzlardır.

      Özet olarak, şirketlerde iş-yaşam dengesi politikasının uygulanması hem şirketler hem de çalışanları açısından kazan kazan durumudur. Şirketlerin en önemli değerleri müşterileri değil, çalışanlarıdır. İş ve özel hayatında denge kurmuş bir çalışana sahip olmak bir şirketin yaptığı ileriye dönük en akıllıca yatırımdır. Bu sebeple, dünyanın önde gelen şirketlerinden IBM, Nokia, Colgate, Johnson&Johnson, Pfizer, Google gibi şirketler artık çalışanlarına onlara değer verdiklerini hissettirmek ve verimliliklerini arttırmak için iş-yaşam dengesi programları sunmaktadırlar.

Eğitimin Amacı;

      Çalışanlara iş-yaşam dengesini kurmalarına destek olmak ve tükenmişlik sendromunu önleyici önerilerde bulunmak.

Eğitimin Süresi;

      1 gündür.

        Bu programın kurumunuzda uygulanmasını istiyorsanız, bizimle bu bağlantıda yer alan iletişim formu aracılığıyla ya da iletisim@pinarkobas.com adresine e-posta atarak bilgilendiriniz. Ekibimiz en kısa süre içerisinde detaylar için sizinle iletişime geçecektir.

Eğitim Şirketler İçin Kurumsal Eğitim